Андрей Жеков е готов да играе за България на олимпийската квалификация по волейбол от петък до неделя в Арена Армеец, научи Гонг. Разпределителят ни, който пропусна първия турнир в София заради мускулно разкъсване, вече тренира на 100% и може да изиграе първия си официален мач за националния ни отбор по волейбол.

В лагера на Радостин Стойчев няма здравословни проблеми, като на 100% в тренировките са включват и другите, които имаха болежки – Николай Николов и Виктор Йосифов.

Волейнационалите ни продължават да тренират при закрити врати в Арена Армеец, като тази сутрин имаха фитнес на две групи, а привечер ги очаква волейболното занимание. Първи тренировки в залата ще имат и трите ни съперника. Първо в многофункционалната зала ще влязат играчите на Франция, след това Египет, а преди нас ще тренират пакистанците.

Утре са и официалните тренировки като последователността е Египет, Франция, Пакистан и България.

Вечерна на 7-ми юни ще бъдат официално обявени и избраниците на Радостин Стойчев. Кои 12 волейболисти ще се борят за олимпийската квота ще станат ясни утре вечерта, когато и останалите тимове ще заявят групите си, с които ще участват на турнира в София.

България стартира битката за Лондон срещу Пакистан в петък от 20:30 часа, в събота играем с Франция, а в неделя с Египет.