Женският ни национален тим по волейбол пътува днес за Европейското първенство. Мачовете на българките са в немския град Шверин. Първият двубой е на 6-и септември от 18 часа срещу Сърбия. Следват мачове с Полша и Чехия.

„Очакваме старта на Европейското първенство в добро физическо и психологическо състояние. Искаме да се представим възможно най-добре. Групата ни не е лесна, но ще се опитаме да спечелим и се надяваме да стигнем до полуфиналите”, коментира пред Гонг националният селекционер Марчело Абонданца часове преди заминаването на отбора.

Здрави ли са всички момичета?

Да. Имаме нормалните проблеми след цяло лято работа.

България започва с мач срещу Сърбия. Какво да очакваме от двубоя с толкова труден съперник?

Да, така е. Това е един наистина много силен отбор. Има бронзов медал от Гран При турнира, европейски шампион, но може би е добре, че играем точно със Сърбия в първия кръг.

Какво може да ни кажете за другите два отбора - Полша и Чехия?

Също два силни състава. В последните години всеки мач с Чехия е голяма битка. Определено не ни чака лесен мач. Полша също е добър тим, който идва от страна с много висока волейболна култура и също няма да е лесно. Може би имаме най-трудната група на Европейското. Важно е да се представим добре на старта и после ще продължаваме стъпка по стъпка.

Както знаете амбициите се увеличават с победите. Чувствате ли, че сега очакванията към националния тим са по-големи от страна на феновете?

Ами, специално за мен, иска ми се да стигнем до полуфиналите и ще имаме шанс да играем за медалите. Това е голямата ми цел в този момент. Надявам се, че можем да я постигнем.