Да спиш под едни покрив с националният ни отбор по волейбол?! Не е невъзможно, до скъпо. Особено, ако сте избрали да го направите по време на Европейското първенство в Москва от 6-и до 16-и септември. Една нощувка в хотел „Космос” в руската столица струва най-малко 360 лв. 25-етажната сграда не за първи път приема участниците от големи спортни състезания. Строежът му е завършен през 1980-а година, когато в него е бил Олимпийският пресцентър за Игрите в Москва. Приел е Шахматната олимпиада през 1995-а година, световното по бодибилдинг, а в него през 1989-а година се е провел Първият международен конкурс за красота „Мис Очарование”. В списъка на ВИП гости са вписани френският певец Жо Дасен, руската звезда Алла Пугачова и олимпийският шампион по шах Гари Каспаров.

„Добрият, стар Космос!”, възкликнаха националите, когато разбраха от Гонг, къде ще нощуват по време на европейското.

Хотелът е стар, но реновиран. Има 1771 стаи, 4 ресторанта, 1 пъб, 2 кафене-сладкарници, казино, концертна зала, дискотека, боулинг и френски салон за красота.

Космос е съчетание от стъкло и метал, наподобява космически кораб, устремил се към необятната вселена.

Но само да спиш в хотела на националите не е достатъчно – трябва и да ги подкрепяш в залата по пътя им към призовите места на Евро 2007! Билетите вече се продават. За груповата фаза ценните хартийки за мачовете от двата потока в Москва са от 6 до 55 лв.

Цената на пропуските за ½-финалите и финала в руската столица скачат двойно – от 12 до 93 лв.

Преди да отидат в Москва за Европейското, Мартин Стоев и компания ще участват на приятелския турнир „Турноа де Франс” в Париж. Там билетите са от 5 до 24 евро. На 30 август е мача срещу Полша, на 31-ви играем с Холандия, а на 1 септември се изправяме срещу домакините.