„Еврофутбол” е новият спонсор на Българската федерация по баскетбол и Българската федерация по волейбол за настоящия сезон. Oбщo 150000 лева без ДДС ще бъдат вложени от родната букмейкърска къща за подготовката и развитието на спортистите от двете федерации.

Управителите на компанията Боян Найденов, Николаос Арсенопулос и Маргарита Лулова (директор „Връзки с обществеността”) подписаха договорите с председателя на БФБ Атанас Тонев и председателя на БФВ инж. Данчо Лазаров.

Общо 100000 лева е размерът на финансовата подкрепа, която „Еврофутбол” оказва на Българската федерация по волейбол в рамките на следващата година. Срещу 50000 от тях компанията става „Златен спонсор” на Националната волейболна лига за сезон 2007/2008 и Купа на България 2008. Допълнително, по примерите от световната практика ще се дадат парични награди в три категории: „Най-добър нападател”, „Най-добър блокировач” и „Най-перспективен млад волейболист”.

Логото на компанията ще бъде позиционирано на официалните топки „MIKASA”, с които се играят мачовете от лигата. Срещу другите 50000 лв. букмейкърът става „Сребърен спонсор” на националите за Световна лига 2008.

Контрактът с Българската федерация по баскетбол е на стойност 50000 лева без ДДС. Той дава право на „Еврофутбол” на активно присъствие на събития като Държавното първенство, Купа България и Мач на звездите. Логото ще бъде позиционирано отпред върху гащетата на двата цвята спортните екипи на националните отбори по баскетбол – мъже, жени, мъже до 20 години и жени до 20 години или общо 98 броя екипа.

„С голямо задоволство искам да поздравя нашите приятели от „Еврофутбол” и след едногодишна пауза, днес отново да подпишем договор между Баскетболната федерация и най-прогресиращата компания за спортни залози. Вярвам, че съвместната ни дейност, ще донесе повече представителност и внимание, както на спорта ни, така и на нашите партньори. Такива партньорства са хубави за нас, защото със средствата от ДАМС не можем да осигурим повече от 1/3 от бюджета ни”, каза Атанас Тонев – председател на БФБ.

„С този договор имаме възможност да направим повече за феновете на волейбола, които ще могат повече за залагат на наши срещи. Нашият спорт не е най-печелившият от колективните спортове в България, безспорно №1 „Цар Футбол” е на първо място” – коментира инж. Данчо Лазаров – председател на БФВ.

Той поясни и казуса премии за националния ни отбор след третото място на Световната купа: „Националите ще си получат премиите по правилника на ДАМС, равняващи се на класиране на Световно първенство. Ще получат и пари за петото си място на Световната лига, премии от Еврофутбол, както и всичко, което дойде целево за отбора. Всяка година преди състезание се събираме с момчетата и определяме финансовите параметри. Далеч не парите са водещият фактор и стимул за успехите на отбора, дори въпреки това. Премията, за която ние играхме на Световната лига бе един милион долара, а станахме пети, на европейското премията за първото място бе 200 000 евро, но завършихме осми. Преди Световната купа се уточнихме, че премии няма да има, защото наградата е да играят на Олимпийски игри. По-голяма премия от това няма”.

Относно съдийския скандал вчера на мача Левски Сиконко – ЛукОйл Нефтохимик, инж.Данчо Лазаров каза: „Стават интересни ситуации. Трябва да се избягват такива проблеми. Да не се внасят трагедии. Довечера ще бъда в залата, ще гледам мача и евентуално ще ги разтървавам, ако има проблеми”.