Националният ни разпределител Андрей Жеков бе обявен за лидер на тима на Патра, а на особена почит за резултатността си се радва диагонала Боян Йорданов. При официалното представяне на тима за новия сезон в гръцкото волейболно първенство от всички играчи думата получи само плеймейкърът на тържеството в луксозен хотел. "Ние искаме и ще играем само за победи в шампионата. Бих искал преди всичко да сме здрави през годината,а пък ще говорим с действията си на полето,” каза Жеков.

В първия кръг Патра би Ламия с 3:2 гейма (25-22, 25-19, 20-25, 24-26, 15-11), а на 28 октомври е следващата им среща. Жеков завърши със 7 точки, а най-резултатен бе Боян Йорданов. При завръщането си на полето след дълго възстановяване диагоналът постигна 25 точки!

Босовете на клуба изразиха задоволството си, че в състава са класни и стойностни чужденци, които вече са любимци на феновете. „Дано нашите привърженици дойдат в залата, за да гледат класен волейбол. Да не забравяме, че волейболът е на 3-ти спорт в Гърция. Пожелавам успех на отбора и играчите” обяви председателят на ЕАП Патра Манолис Рогдакис.

Новият състав на Патра и техническо ръководство присъстваха на специалната церемония за тях в хотел Астир, като бяха уважени от спонсорите, политически и спортни власти на града. Микрофонът по време на представянето взе и зам.кметът на града Ник Цaнakoс, който подчерта: "Преди 35 години бях член на този отбор и сега съм развълнуван, че съм тук. Последните 3 години клуба израсна изключително, пожелавам успех и постигане на новите още по-високи цели”.

Ето и съставът на Патра за сезон 2009/2010:

2. Хосе Ривера

3. Димитрис Гарос

5. Михаил Ковач

6. Андрей Жekoв

7. Тасос Аспиотис

8. Петър Петроглу

10. Христос Kициос

11. Джон Ливатинос

12. Джордж Кицантас

15 Боян Йорданов

16. Ник Карагиозис

17. Израел Родригес

18. Апостолос Арменакис