Либерото на националния отбор Жана Тодорова, която ще играе в украинския шампион Прометей Днипро, се сбогува с бившия си клуб Марица.
 
Тя е единствената волейболистка, която спечели всичките седем поредни шампионски титли в НВЛ. С Марица пловдивчанката триумфира пет пъти в турнира за Купата на България и веднъж спечели Суперкупата на България.
 
„Началото на кариерата ми започна в Марица преди 10 години. Била съм част от трудните моменти на клуба и имах щастието да съм част и от всички шампионски титли и развитието ни в Шампионска лига. Марица е еталон за всички отбори в България. Тук се изградих като състезател. Над радостта от незабравимите победи, аз поставям приятелствата, които създадохме. Вярвам, че някои от тях ще останат за цял живот. Марица винаги ще е част от сърцето ми. Благодаря и до скоро“, заяви пред сайта на Марица Жана Тодорова.
 
В новия си отбор Жана ще е съотборничка отново с бившите състезателки на Марица Нася Димитрова и Лора Китипова, а треньор на тима е най-успешният наставник в историята на маричанки – Иван Петков. В щаба на Петков е и бившият кинезитерапевт и помощник-треньор на Марица – Николай Касабов.
 
През миналия сезон Жана спечели пети златен дубъл с Марица – шампионската титла в НВЛ и Купа България.
 
Новият клуб на доскорошното либеро на Марица спечели исторически първи требъл – титла, Купа и Суперкупа на Украйна