Затворнички с големи присъди приютиха за едни ден волейболисти. Седем от играчите на френския Рен бяха вкарани в зандана, но не заради прегрешения, а по молба на обитателките. Българинът Данаил Михайлов заедно с Станислав Вартовник, Марко Галесев, Саму Туиа, Франсис Нганга, Кристиан Фуаеа и Жан Патрик Ива бяха избраните за разберат какво е от другата страна на решетките.

Женският затвор в Рен се превърна и в арена на истински волейболен мач. При това трябва да се отбележи, че затворът притежава огромна многофункционална зала – за волей, баскетбол и други спортове.

„Всичко това бе за популяризиране на спорта. Обитателите там много искаха среща с нас, защото са фенки на волейбола. Нямаше как да им откажем. Нищо страшно нямаше. Приеха ни добре и без странични ефекти. Раздадохме автографи и поиграхме волейбол с тези жени, които са там за дълго излежаване”, сподели Дани Михайлов пред Гонг за посещението си в продължение на цял едни ден за обитателките на женския затвор.

„Спортната зала е голяма и в самия затвор. Те дори си имат треньор по физическата подготовка. Обичат да играят волейбол и то редовно, защото показаха завидни умения. Както се казва „Бяха пипали топка” , завърши Михайлов.