За разлика от повечето си съотборници в Кунео Владимир Николов не остана гол или полугол след като спечели шампионската титла в Ителия. Още на полето и на почетната стълбичка Франческо Фортунато остана по фланелка, но без гащета, показвайки шарени долни гащи. Луиджи Мастранджелов пък направи почетна обиколка само по . . . сив слип.

Макар, че не бе на първа линия при вдигането на Купата в Серия А1 капитанът на България не може да опише емоциите си. Но пред Гонг той сподели, че второто злато в кариерата му в Италия посвещава на семейството си – съпругата Мая и двамата си синове Александър и Симеон. Тримата го следват навсякъде, като преди години дори родила съвсем скоро, жена му замина за Япония навръх Коледа.

Семейство Николови се чувстват повече от добре на Апенините, като подкрепят Владо в трудностите, за да празнуват след това заедно.

„Разбира се медалът го посвещавам на семейството ми, което през всичките тези години и тежки моменти, винаги са били до мен и винаги са ме подкрепяли. А това е много важно за мен, нещо, което ми помага да съм спокоен и да играя добре. А медалът е награда за една добре свършена работа през годината” каза пред Гонг шампионът на Италия за втори път Николов.