Радостин Стойчев и Матей Казийски ще трябва да нагазят дълбоко в снежните преспи късно тази вечер, научи Гонг.

Треньорът и капитанът на Тренто довечера ще бъдат в Белград, където тимът ще играе от 21 часа българско време последния си мач от груповата фаза на Шампионската лига срещу Цървена звезда. Първи рефер на двубоя пък ще бъде българският съдия Ивайло Иванов.

В момента обаче в Сърбия метеорологичната обстановка е лоша, като в отделни райони дори е обявено бедствено положение, а част от летищата са затворени. Гонг научи, че в момента е затворена магистралата Белград - Ниш, по която трябва да минат Стойчев и Казийски. Двамата се очакват утре по обед в София, където ще бъдат официални гости на учреждаването на Сдружение „Приятели на волейбола”.

Утре в зала 8 на Националния дворец на културата от 13.00 часа представители на волейболното движение у нас, представители на бизнеса и други ще се съберат, за да сформират свой „клуб“ за развитие на любимия спорт, подобряване на материалната база на членовете на Сдружението, безвъзмездно осигуряване най-модерните уреди и софтуер за тренировъчния и спортно-състезателен процес, както и организиране обучения и консултации на треньори, състезатели и клубове.

Ако в близките часове обстановката в Сърбия не се подобри, Стойчев и Казийски ще трябва посреднощ да нагазят в снежните преспи, за да избегнат затворените участъци. Двамата са потвърдили категоричното си присъствие на учреждаването на „Приятели на волейбола“.