Двамата български волейболисти в иранския тим Сайпа Иван Станев и Мартин Пенев предпочетоха родината пред възможността да видяха как в Техеран посрещат Нова година. Българите се прибраха за седмица до България в петък, докато тази нощ в Иран посрещната Новата 1390-та година и то не в полунощ, а в 02:00 часа от първия ден от пролетта.

“Получихме седмица почивка и се прибрахме тук за първи път от октомври миналата година. Завършихме първи в нашата група в шампионата и сега ни предстоят плейофите, където ще спорим с Орумие. Срещите започват на 11 април. С Мартин сме много доволни от Иран, от условията, от отношението и от професионализма там. Никакви проблеми не сме имали. Финалите в иранското първенство ще свършат на 2-3 май, дано се класираме за тях. Сега се радвам на семейството си - на съпругата ми Цвети и сина ми Георги, които не съм виждал на живо от пет месеца“, сподели пред Гонг Иван Станев.

Ако Мартин Пенев и Иван Станев попаднат в разширения състав на Радостин Стойчев за националния ни тим, а и се класират за мачовете за титлата в Иран, то те ще могат да се присъединят към селекцията след 4-5 май.