Звездата на националния ни отбор по волейбол Матей Казийски за първи път от години имаше истинска почивка – 7 дни без мачове, тренировки, лагери, интервюта. Той и приятелката му Соня Найденова се отдадоха на релакс по плажовете на Палма де Майорка.

Волейболист №1 на Европа за 2006 и 2007 година предложи ексклузивно на списание ОК! мигове от пребиваването си на „Спокойния остров”. Гонг Ви предлага много от запаметените моменти на Матей и Соня.

Матей и Соня предприеха това пътуване до най-зеления остров в Средиземно море, за да бъдат далеч от волейболната еуфория на най-широката плажна ивица, като освен да събират слънчеви лъчи на пясъка, се разходиха из очарователните улички със стари благороднически дворци, красиви църкви, готическата катедрала „Ла Сеу”и музеи.

Във вечерните часове Матей и Соня гарнираха разговорите си с пресни плодове, зеленчуци, вкусни колбаси, риба и леки мезета, наричани от испанците „тапа”.

В столицата на Балеарските острови волейболният шампион на Италия направи нещо нетипично за себе си – изстреля се с бънджи на метри над земята, но снимката от това адреналиново изпитание се пази в строга тайна.

Волейболът бе само за забавление на плажа между двама специалисти – националът Матей и бившата състезателка Соня, двама влюбени на плажа в Палма де Майорка.