Националът Костадин Стойков закъса на Околовръстно шосе в ранния следобед, научи Гонг. Заедно със съпругата си Нина, волейболистът запретна ръкави и влезе в ролята на автомонтьор, след като личният му автомобил Фиат Браво отказа да продължи на средата на пътя.

 

Играчът на руския НОВА Новокубишневс изкара личното си МПС отстрани на пътя и под зоркия поглед на жена си вдигна капака. При първи преглед стана ясно, че перката на возилото отказва, става загряване и това може да повреди мотора.

 

Коцето Стойков първо сам започна опити да поправи колата, но след дълги огледи и корекции, се съгласи да послуша съпругата да извикат Пътна помощ. Тази авария на Околовръстното доказва, че е време националът да смени автомобила си.

 

Гонг припомня, че два поредни сезона Стойков изкара в мразовития Новокубишневск на левия бряг на река Волга, на 20 километра югозападно от Самара. Там той кара поверената му от клуба последен модел Лада 12 – с електронни стъкла и борд компютър. Преди това семейство Стойкови се радваше на френска кола при престоя си в белгийския Нолико.