„Българският” тим в най-силното волейболно първенство на Стария континент продължава. Тренто на Матей Казийски, Владо Николов, Смилен Мляков, Васил Стоянов и треньор Радостин Стойчев запази лидерската си позиция в италианската Серия А1 . Плюс това увеличи аванса си на 3 точки от втория Куньо.

В среща от осмия кръг на пролетния полусезон Тренто се наложи над четвъртия Лубе Банка Мачерата с 3:1 гейма (30:28, 20:25, 25:22, 25:18). Това бе 18 успех на Апенините за тима. Мачерата спечели Купата на Италия преди седмица, отстранявайки останалите грандове.

Владимир Николов бе най-резултатен с 22 точки, Матей Казийски се отчете с 12, а Васил Стоянов влезе за кратко във втория гейм. За най-полезен в срещата, наблюдавана от 3900 зрители, бе Никола Гръбич. Класният тим на Мачерата бе отсрамен само от играта на Игор Омресен и Мартин Лебл, съответно с 22 и 17 точки.

Специалистите на Ботуша продължават да коментират отличното представяне на „българският тим” и отделят специално внимание на Николов и Казийски.