Българската волейболистка Росица Янева може да играе през следващия сезон в немския Мюнстер. Състезателката, която бе в разширения състав на националния ни отбор през миналия сезон бе в полския СТАЛ, а за последно в България 195-сантиметровата красавица игра за ЦСКА. Ямболийката бе част и от първенството в Италия преди време.

Янева мина проби в Мюнстер заедно с Христина Колева, но само тя бе одобрена.в момента се преговаря по личните условия и финансите към Яневя, но германците искат да я привлекат на 100%.

Преди половин година Роси се снима като фотомодел в Полша, като направи специална сесия за модна агенция, която набира нови лица и впечатли с визията си полските специалисти.

Междувременно трета българска волейболистка се присъедини към френския Безие. Дългогодишната състезателка на Левски Сиконко Ана Иванова – Миланова отида при Ваня Върбанова и Борислава Клатурова. Треньор на Безие е Райна Минкова. През уикенда тимът от елитния шампионат игра контрола с изпадналия в долната дивизия Сент Рафаел на Атанаска Коюмджиева. След договорка само за 3 гейма, проверката завърши при 2:1 за Безие. Женският шампионат във Франция стартира на 13 октомври.