Баскетболната националка Гергана Славчева и волейболистът Венцеслав Симеонов вече са съпруг и съпруга. Тази новина бе пазена в тайна месец и половина. Синът на Каспар Симеонов обаче позволи на Гонг да съобщи, че официално от 5 юли Гери и той са семейство. Тогава в Италия двамата са сключили граждански брак, в тесен кръг почерпили приятели. Двама се познават и са заедно от 2004 година.

„Направихме малко парти. Само официално да станем мъж и жена. Голямата сватба ще бъде догодина, през лятото и то в България. Тогава ни чака и църковния брак. Дори не се снимахме на подписването в Италия”, разказа 31-годишният Венци.

Играчът на Тоно Калипо Вибо Валентиа в момента е на подготовка с новия си тим. 200-сантиметровият българин с италиански паспорт за кратко това лято се прибра в родината, за да вземе необходимите документи. След като напусна Копра Пиаченца след три години в тандем с Христо Златанов, Венци избра следващия сезон да играе в новака в Серия А1, спечелил шампионска титла в Серия А2. Симеонов имаше по-дълга почивка, след като не намери място в националния тим на Италия.

„След подписването отидохме на малко пътешествие до Маями. Беше нещо като подготвително сватбено пътешествие. Цяло лято бяхме заедно с Гери, защото през сезона пак ще бъдем разделени. Няма как и тя играе, и аз играя. Аз съм във Вибо, тя в Комо, но със самолета сме на час и половина един от друг. През уикендите след мачовете ни ще бъдем заедно”, сподели още Венци от Италия.

29-годишната Гергана Славчева играе за баскетболния Пуул Комензе Комо. Гонг отдавна знаеше за годежа, но не беше разрешено да разкажем. Дългото търсене на точния годежен пръстен и самото предложение на езерото Комо.

В момента Венци е на подготовка с новия си клуб във Вибо, преди дни приключи специален лагер организиран от президента на тима в собствения му хотел „Попилиа Ресорт”.

Любопитно е, че още в откриващия мач на Серия А1 се получава „българско” дерби – Венци с Калипо срещу Владимир Николов с Кунео на 29 септември.