Първият съперник на Владимир Николов и тима му Кунео във втория по сила европейски клубен турнир е швейцарският Волей Амрисвил. Това отреди жребия теглен тази вечер във Виена.

Патра на Боян Йорданов и Андрей Жеков пък се падна с финландския Перунган Рованиеми.

Ева Янева пък ще играе с Кан в женската Шампионска лига в група А. В потока на българката са руският Университет Белгород, хърватският Риека и италианския Бергамо. Клубът на Мартина Георгиева Мулуз пък е в група Б в компанията на Скаволини Пезаро (Италия), турския ВакъфбанкГюнеш и полския Горница.

По традиция тегленето на жребия за Шампионската лига и Купата на Европейската волейболна конфедерация бе истинско шоу. След официалното откриване в 21:15 българско време с кратко изявление на босът на ЦЕВ Андре Майер, програмата продължи с музикалното изпълнение на хита на Тита Търнър „Rolling on the River” от къдрокосата чаровна цветнокожа певица Лана с черна рокля с блестящи камъни. На множеството кръгли маси в кметството на Виена с домакин президентът на австрийската федерация и менажер на АОН Хотволей Петер Клайман. След като бе изтеглен жребия за мъжката и женската надпревара за Купата на Европейската волейболна конфедерация, Лана излезе в мини червена рокличка, за да изпълни друг хит на Тина Търнър „Simply the best” и закри официалната част на вечерта в същия модел рокля, но в червен цвят с дълбоко деколте.