Волейболният ни национал Владимир Николов се класира за финалната четворка в японската V-лига. Европейският клубен шампион с Тур от 4 месеца е част от състава на Торе Ероуз (Мишима).

В страната на изгряващото слънце, където Владо Николов с националния отбор спечели бронзовите отличия от Световното първенство, има вече 19 победи и 5 загуби на клубно ниво. В момента той се намира на второ място в класацията за най-добри реализатори във V-лигата, а преди последните срещи бе и лидер.

„В Япония се играе волейболът, който бе в Европа преди 10-15 години. Заслужава си да съм тук, въпреки че още дълги години да остана тук няма да свикна!”, сподели националът, който ще се върне у нас на 9 май.

Една от големите разлики е и публиката на волейболните срещи – 80-90% млади момичета. А на трибуните всички са . . . боси. Преди и след мачовете двете агитки се поздравяват.

Чуйте от самата „Поразяващата ръка” както е известен в Япония Владо всичко най-интересно според него за живота, волейбола и йероглифите . . .