Българският национал Владимир Николов и селекционерът на „трикольорите” Силвано Пранди загубиха полуфиналната среща на турнира за Купата на Европейската волейболна конфедерация. Техният Кунео отстъпи с 2:3 гейма срещу Панатинайкос, отборът-домакин на Финалната четворка. В изключително екзалтирана обстановка в олимпийската зала в Атина, Николов и съотборниците му отстъпиха драматично в тайбрека.

Кунео може да съжалява безкрайно за изпуснатата победа, тъй като поведе с 2:0 гейма, след 25:23 и 25:18. Италианският тим не бе на ниво в третата част и я загуби с 15:25, но имаше своите шансове в четвъртия период, когато се предаде чак на 20-та точка. В тайбрека вече Панатинайкос бе категоричен и зарадва 10500 души с класирането за финала след 15:6.

Другият финалист е Локомотив Белгород, наложил се с доста по-малко мъки над Уникаха Алмерия с 3:1 гейма (23:25 25:22 25:18 25:23).

Утре Кунео и Алмерия ще спорят за бронзовите медали, а Локомотив и Панатинайкос ще си оспорват титлата.

В "Чалъндж Къп" Андрей Жеков и неговия Патра също ще се бори само за трето място, след като днес падна от домакина на Финалната четворка Аркас Измир с 0:3 гейма. Измир ще играе за трофея с Ястрежебски, а Патра ще търси бронза срещу Томис Констанца.