Капитанът на националния ни отбор по волейбол Владимир Николов с Кунео спечелиха първа купа за сезон 2009/2010 година. Италианският тим победи френския Кан с 3:1 гейма (22:25, 25:22, 25:19, 25:23) на финала на турнира в Империя между кръговете в Серия А1. През 500 зрители Симоне Пароди постигна 16 точки и спечели наградата МVP, а Владимир Николов реализира 18 точки и стана реализатор №1 на приятелската надпревара. За Кан Моро завърши със 16 точки.

Президентът на френския Кан Франсоа Моро, ръководството и играчите пък изказаха искрена благодарност на Кунео за поканата в Италия. „Един изключително прекрасен момент за волейбола. Искрено благодарим на Кунео за организацията, поканата и гостоприемството. Нашите два клуба са свързани и в приятелски взаимоотношение от години и дано в бъдеще е така. Grazie Mille!!!” написаха французите и отбелязаха достойно присъствието в състава на Кунео на Владимир Николов като победител в Шампионската лига през 2005 година с Тур и френското либеро Юбер Ено.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.