Българските национали Виктор Йосифов и Николай Николов ще се изправят един срещу друг в полуфинален двубой от третия по сила европейски турнир по волейбол Чалъндж къп.

Капитанът на национален отбор Виктор Йосифов и Веро Волей Монца надиграха категорично като гости словенския Калцит Камник с 3:0 (27:25, 25:18, 25:23) в реванш от четвъртфиналите в надпреварата, който се игра в словенския град Камник. Първи рефер на мача беше българинът Илия Пенков. В първата среща Веро Волей се наложи като домакин с 3:1 гейма и с резултат 2:0 победи отстрани съперника.

Йосифов беше титуляр в два от трите гейма и завърши с 9 точки. С по 9 точки се разписаха Донован Дзаворонок и Паул Бухегер. За опонентите им Примож Вагмар завърши с 16 точки.

Националът Николай Николов и Спортинг Лисабон отстъпиха като гости срещу Фонте Бастардо Азорес с 2:3 (25:17, 25:22, 23:25, 20:25, 13:15) в мача-реванш помежду им. В първата среща португалският тим записа категоричен успех с 3:0 гейма, като спечелените два гейма във втория двубой им стигнаха, за да продължат напред в турнира.

Николов беше на полето в първите два гейма, като отбеляза 3 точки. Най-резултатни с по 13 точки бяха Марко Боич и Сесар Лопес. 12 добави Роберто Силва. За Фонте Бастардо Виталий Сухинин завърши с 19 точки. Ренан Фрейре се отчете с 16 точки.

На полуфиналите в турнира ще има "българско" дерби, като Виктор Йосифов и Веро Волей Монца ще играят с Николай Николов и Спортинг Лисабон. Първият мач ще е най-вероятно на 27 февруари./БТА