Българският национал Валентин Братоев премина в Глобо Банка Пополаре дел Фрузинате Сора в серия А2 на италианския професионален волейбол, съобщиха днес от клубното ръководство. Правим всичко възможно, за да може Валентин да играе още в неделя при гостуването в Генуа. Всички документи са надлежно попълнени е депозирани, очакваме само разрешението, заяви генералният директор на клуба Алберико Витуло.

Сора е град с около 27 хиляди жители в провинция Фрозиноне на областта Лацио, а отборът на Глобо Банка Пополаре дел Фрузинате в момента заема трето място в първенството на серия А2.

Валентин Братоев е роден през 1987 година в София. Висок е 202 см. Състезателната си кариера започва в Славия през 2002 година. После играе два сезона в Левски Сиконко преди да преминепрез 2009 година в италианския клуб Олимпия Волей Маса, който току-що се е издигнал от серия Б1 в серия А2. През следващия сезон е вече в Итас Диатек Тренто, където под ръководството на Радостин Стойчев само за един сезон стана шампион на Италия, на Европа и на света. През тази година беше преотстъпен на Тоно Калипо Вибо Валенция в серия А2, припомня БТА.

В националния отбор на България дебютира през 2009 година и има 18 изиграни мача.

Валентин Братоев премина в Глобо Сора

източник: Официален сайт на Глобо Сора