Волейболният шампион на Гърция Ираклис продължава негативната си серия, след като снощи дописна трето поредно поражение. След загуби от Панатинайкос и Ламия, съставът на Пламен Константинов падна и от Олимпиакос с 1:3 гейма (25:27, 15:25, 25:18, 20:25) в мач от 10-тия кръг на първенството на южната ни съседка.

Бившият тим на Боян Йорданов стигна до домакинския успех за 81 минути игра, а това бе първо дерби, което почели през сезона. Иван Милкович отбеляза 23 точки за победата.

Ираклис имаше проблеми със своя сервис, защита и организираност. Въпреки това Маркус Нилсон записа 20 точки, а Пламен Константинов завърши срещата с 11 точки (2 аса, 1 блок, 50% посрещане, 50% атака)

„Играхме с мозъка си и не гледахме таблото, резултата, а просто играехме. Бяхме отбор. Имаме нужда от спокойствие и да не забравяме, че сме група от 19 „деца”. Сега играхме добре, но можем и по-зле, и по-добре” коментира наставникът на Олимпиакос Кристиансон.

В понеделник Патра на Боян Йорданов и Андей Жеков гостува на Арис, а довечера играе лидера в подреждането Панатинайкос. Към момента Патра е на трето място с 7 победи, 2 загуби и мач по-малко. Ираклис е четвърти със съотношение 7:3, а Олимпиакос е на второто място в класирането.