Воденият от старши треньора Радостин Стойчев отбор на Итас Диатек (Тренто) спечели с 3:0 (25:17, 25:21, 25:16) като домакин на Сан Джустино (Перуджа) и се класира за полуфиналите в италианското волейболно първенство при мъжете.

Европейският и световен клубен шампион, където играят Матей Казийски, Цветан

Соколов и Валентин Братоев, се класира за полуфиналите, където ще срещне победителя от четвъртфиналния плейоф между Акуа Парадизо Монца Брианца (Калчинато) и Каза (Модена).

Казийски стана топреализатор за Итас Диатек с 20 точки, а Соколов влезе като резерва и завърши с 4 точки. Валентин Братоев пък не се появи в игра за отбора от Тренто.

Бре Банка Ланути (Кунео) също се класира за полуфиналите в италианското първенство. Владимир Николов и компания победиха у дома 3:0 (25:19, 25:19, 25:21) Марми Ланца (Верона) и се класираха за полуфиналите след 3:0 успеха в четвъртфиналната серия. Капитанът на българския национален отбор Николов завърши с 14 точки.

Следващият съперник на шампиона на Италия ще бъде победителят от серията между Лубе Банка Марке (Мачерата) и Сислей (Тревизо).