Близо два часа бяха задържани волейболистите на Ираклис на българо-гръцката граница. Пламен Константинов и компания все пак минаха през КПП-то и вече са на територията на София. Трактори и още селскостопанска техника на стачкуващи гърци едвам позволиха на волейболистите да минат на българска територия.

Причина за забавянето е стачката на гръцките фермери, които се зарекоха и със селскостопански машини блокираха вече работата на гранично-пропускателните пунктове на българо-гръцката граница. Към момента вече е преустановено е преминаването през ГКПП Илинден – Ексохи и ГКПП Кулата – Промахон. Стачката бе обявена като безсрочна. А в момента може да се минава само през ГКПП – Свиленград – Орменион.

„Пътуваме с автобус. Близо два часа се забавихме на границата, но все пак минахме. Фермерите стачкуват като са затворили границата с трактори. Вече сме в София”, каза пред Гонг Гибона.

Ираклис гостува на ЦСКА утре от 17:30 часа в зала Христо Ботев в последен мач от груповата фаза на Шампионската лига. Солунчани са лидер в поток А, а червените – на последното четвърто място.