Най-добрата българска волейболистка Антонина Зетова и нейният италиански отбор Деспар Перуджа вече водят с 2 – 0 победи срещу Монтескиаво Йези на Нели Маринова-Нешич и Илиана Петкова във финалната серия на дамската Серия А1. Перуджа надделя с 3:0 гейма (25:23, 25:20, 25:22).

В собствената си зала „Пала Еванджелисти” пред 4300 свои привърженици, Зетова и компания стигнаха доста по-лесно до успеха, отколкото в първата среща, която се реши с тайбрек.

Първите два гейма бяха сравнително равностойни, като отборите си размениха водачеството по няколко пъти. Въпреки това краен победител излизаше Перуджа – 25:23 и 25:20. Третата част мина под доминацията на Зетова и съотборничките й, които убедително спечелиха с 25:22, а с това и срещата с 3:0 гейма за 75 минути.

Тони Зетова бе най-резултатна за Деспар Перуджа с 14 точки, а за Най-добра в мача бе избрана друга състезателка от тима на домакините – Оливейра де Морейра.

Тони Зетова е на победа от троен триумф този сезон. Най-добрата ни волейболистка пред последното десетилетие е на път да спечели трети трофей за годината - след като вдигна Купата на европейската волейболна конфедерация и Купата на Италия, сега й остана само титлата.

Помощник треньорът на националния отбор на България – Нели Маринова завърши с 2 точки, а Илияна Петкова добави 3.

Третият мач, който може да се окаже последен, ако Перуджа спечели, ще се играе на 13 юни. Домакин е Монтескиаво Йези, а срещата е от 21:30 българско време.