Пловдивчанинът Трифон Лапков направи блестящ дебют в елитното белгийско първенство по волейбол. 24-годишният посрещач, който има мачове за всички национални гарнитури на България, игра страхотно при победата на своя тим Менен с 3:2 (25:23, 24:26, 15:25, 25:19, 15:10) гейма като гост на Аалст в двубой от първия кръг.

Лапков, който тръгна към големия волейбол от школата на пловдивския Виктория Волей, игра през целия двубой и бе обявен за Играч на мача. Той стана и най-резултатният волейболист на терена с 26 точки (4 блока).

С 21 точки приключи звездата на Аалст Якуб Рибицки, а от съотборниците на Трифон Лапков втори по резултатност бе Мартин Колсон с 14 точки.

Успехът за Менен дойде въпреки отсъствието на трима основни състезатели в отбора (двама контузени и един в карантина, въпреки че той вече бе дал отрицателен PCR тест за коронавирус).

Високият 200 сантиметра Трифон Лапков стана преди 2 години шампион на Холандия с отбора на Грьонинген, а за последно игра в Левски София. В България той е играл още и в Добруджа 07 (Добрич).