На официална пресконференция днес в хотел Спортинг в Тренто бе представен Радостин Стойчев като новия старши треньор на Итас Диатек Трентино. Българският специалист, който пред последните два сезона бе помощник треньор и за малко селекционер на Динамо (Москва) бе презентиран от президента на клуба Диего Мосна, който от години познава Стойчев и многократно е идвал в България.

Радо Стойчев взема колегата си Сержио Бузато за свой помощник, като италианецът до момента бе главен статистик в Динамо и националния тим на Русия.

От следващия сезон начело на Трентино в Серия А1 Стойчев е може да разчита на поне двама български волейболисти. След като Смилен Мляков тази година бе единствения роден състезател на Апенините пред седмица и Владо Николов парафира с клуба.

И към момента в Италия се говори, че вариантът Матей Казийски да отиде също по оста Динамо – Трентино е 65%. Волейболист №1 на Европа все още не е решил, коя оферта да приеме. Възможностите са четири – да остане в Москва или да подкрепи Сислей Тревизо, Лубе Банка Мачерата, Итас Диатек Трентино.

„Последните месеци получих много и най-различни оферти от Франция и България, но тази на Трентино бе по-специална. Тук ще имам по-голяма възможност да просперираме, след като и Владо Николов подписа с тима – той е един от най-добрите играчи на света. Ще работим много, за да осъществим големите си цели”, каза 37-годишният специалист, който спечели Купата на България при последната си година начело на Славия в българското първенство.