Българският специалист Радостин Стойчев отново ще бъде помощник треньор на Динамо (Москва), сред като Владимир Алекно получи разрешение от Руската волейболна федерация да бъде начело на тима до края на сезона. През последния месец бившият наставник на Славия изпълняваше длъжността главен треньор на състава от Москва, след като бившият треньор на френския Тур бе избран за селекционер на националния отбор на Русия. Владимир Алекно ще ръководи Матей Казийски, Теодор Салпаров и компания до края на сезона в срещите от руската Супер лига и финалите на Шампионската лига.

„За мен, отбора и него това е добре. Това е момента, в който да берем плодовете на общия ни труд през последните 2 години. Вчера бе първата не тренировка отново заедно. Чувства се ентусиазма на всички, а това е достоен завършек за Алекно начело на Динамо преди да отиде на лагер със Сборная” сподели Стойчев пред Гонг.

Утре и в понеделник Динамо среща Локомотив (Екатерининбург) в първите 1/4-финални плейофи от месния шампионат. Част от основните играчи са под въпроси за тези мачове. Българските национали обаче нямат проблеми и са на 100% готови за решителните двубои.

На 1/2-финала по пътя си към мечтания първи евротрофеи Динамо (Москва) ще излезе срещу бившият първенец на Стария континент Тур (Франция) на 31 март от 17:30 часа българско време. Другата среща е между италианския Лубе Банка Мачерата и немския Фридрисхафен от 15 часа.

Решителният мач за еврокороната е на 1 април от 16:30 часа, а малкия финал от 14 часа.

Чуйте от Радостин Стойчев как работят с Владимир Алекно и как се готви Динамо за мечтаните златни медали от Шампионската лига.