Наставникът на шампиона на Италия Тренто Радостин Стойчев ще види какви възможности има пред тима му да привлече някои от станалите вече безработни волейболисти на Рома. Тимът от Вечния град Рим няма да участва в Серия А1 следващия сезон и така играчи като Иван Милкович, Луиджи Мастранджело, Юбер Ено, Паоло Тофоли, Андреа Семенцато и Ясер Ромеро остават без клуб. Утре ще стане ясно точно какъв ще бъде статута им, дали ще се плащат трансферни такси или ще станат свободни агенти. Единствената пречка пред шампионите на Апенините може да бъде твърде големите възнаграждения, които са свикнали да получават тези волейболисти.

Тренто има желание да привлече още двама играчи. Стойчев привлече в състава си младия Цветан Соколов от Марек Юнион Ивкони, поляка Лукаш Зугадло, бразилеца Риад Гарсия Пирес Рибейро. Интересува се от още един представител на „селесао”.

Радостин Стойчев иска да разчита и на известния кубинец Османи Портуондо Хуанторена. Волейболистът от „острова на свободата” е със спрени права да играе до месец ноември заради употреба на допинг. Талантът и бивш лидер на Куба бе спрян от участие на Световното първенство, след като бе дал положителна допинг проба на шампионата на страните от Централна Америка и Карибския район преди това. Първоначално Османи бе избягал в Полша, след това се установи в Италия и се ожени за италианка.

Безработни към момента от тима на Рома са Кошчионе, Тофоли, Зайцев, Милкович, Ернандес, Висото, Савани, Маршал, Мартино, Молтени, Мастранджело, Семенцато, Жирето, Кооискра, Ромеро и Ено.