Стефан Стоянов напуска България и заминава за Австрия. Тук обаче става дума не за футболния спец на Гонг, а за съименника му от Марек Юнион Ивкони, който е разпределител.

Макар, че от дупнишкия тим все още пазят името на новия си български треньор, вече са факт два трансфера зад граница. Оповестяването на наставника се очаква в края на месец май.

Марек отдаде под наем за една година на австрийския бронзов медалист Посоийлница (Айх Дот) централния блокировач Иво Кендеров и разпределителя Стефан Стоянов. Контрактите на двамата вече са факт и разменени между двата клуба. Трансферните суми са 5-цифрени за всеки един от тях, но точният им размер е клубна тайна.

От финалиста в Купата на България при мъжете загатнаха, че има запитване от различни клубове за още двама техни волейболисти, но конкретни получени оферти все още не.

Кендеров през миналата година носеше екипа на тима от Айх Дот и игра много силно, като в Европейската лига оглави две от индивидуалните класации – за блокировач и изпълнител на сервиси. Иво, въпреки че е в почивка, продължава тренировки и тези дни.

Стефан Стоянов пък за втори път излиза в чужбина. Преди 5 години той игра половин сезон в Албания, но сега ще има възможността да разкрие потенциала си в много по-силното първенство на Австрия.

Стоянов и Кендеров ще заминат в края на юли, за да започнат подготовка. След изтичането на договорът двамата пак се връщат в дупнишкия клуб.

Така в тима на Марек на поста разпределител остава Владимир Лобутов и тепърва ще се мисли за негов заместник.