Случаят Цветан Соколов бе прехвърлен в Лацио. Делото за правата по картотекирането на младия български волейболист в италианския шампион Тренто остана без решение от съда в Тренто и бе даден за разглеждане от по-висока инстанция – Областния административен съд в Лацио.

Миналата седмица настоящият играч на Марек Юнион Ивкони бе в Италия и присъства на изслушването от местния съд, на което се чуха страните на Италианската федерация и клуба воден от Радостин Стойчев.

„Съдът в Тренто е обявил, че не може да вземе решение и не е по неговата компетенция. Предстои разглеждане на случая в Лацио. Там очаквам делото да се гледа по бързата процедура”, каза за Гонг гл. мениджър на ВК Марек Юнион Ивкони Людмил Найденов, който придружи Соколов до Италия миналата седмица.

Тренто подписа договор с родния талант, но поради липса на необходимите от италианския правилник 23 години, не бе разрешено неговото картотекиране за Серия А1. От Българската федерация по волейбол пък издадоха разрешение на 19 години Цветан да излезе в чужбина и да играе в шампионата на Апенините. Италианската централа е против това 19-годишният Соколов да играе в Тренто.

207-сантиметровият диагонал, известен още като „момчето с огнестрелната ръка”, сега ще трябва да почака решението на Областния административен съд /ТАР/ в областта Лацио.