Звездата българския волейбол Матей Казийски за първи път през новия сезон в Серия А1 на Италия се появи на полето с екипа на Тренто. Посрещачът, който се бори за приза на Дарик радио „Мъж на годината 2010”, със закъснение заради отпусната почивка от Радостин Стойчев започна годината на клубно ниво тази вечер, но не бе титуляр, а резерва за настоящия европейски и световен клубен шампион.

Българското дерби в Италия Тренто – Пиаченца се игра предсрочно, като срещата от 10-тия кръг на Серия А1, която по принцип бе насрочена за 19 декември, се състоя с месец и половина по-рано заради участието на Тренто на Световното клубно първенство по волейбол в Доха (Катар), където ще защитава титлата си. Казийски влезе като резерва в първия и третия гейм за тима си, който би и Пиаченца на Христо Златанов с 3:0 гейма (25:21, 25:19, 25:23) и записа трети успех за 2010/2011. Матей постигна три точки – 2 атаки и 1 блок, Цветан Соколов влезе за кратко в третата част, а Валентин Братоев въобще не игра. Синът на Димитър Златанов бе най-резултатен за Пиаченца, но неговите 15 точки бяха недостатъчни.

След срещата Радостин Стойчев коментира чистия успех на своя тим Тренто с думите: „От гледна точка на играта има още какво да се подобри, но в момента е необходимо да се съберем повече точки в класирането, който да са ни от полза в бъдеще, когато ще играем на няколко фронта. Връщането на Матей Казийски определено ни даде повече възможности и сили, но в момента може да се наслаждаваме на отличното представяне на останалите ни волейболисти”.

В неделя Тренто приема Монтекиари в мач от третия кръг на първенството, а до момента е лидер с девет точки след три победи. Не победени след първите два кръга са още Мачерата и Кунео.