Волейболните ни национали Тодор Алексиев и Теодор Тодоров напуснаха  тима си Газпром-Югра. На официалния си сайт клубът от Сургут съобщава  за раздялата с двамата, но и публикува интервю с посрещача. Алексиев и  Тодоров 4 сезона бяха част от тима и сега договорите им изтекоха, като  любопитното е, че всяка една от тези 4 години, бяха водени от нов  различен треньор.

„През сезона показахме много добри резултати. Четвърто място е  рекорд за клуба. Много се радвам, че бях с този отбор! Когато  стигнахме до топ 4 искахме да скочим още по-високо, но не успяхме.  Сигурен съм, че в бъдеще, "Газпром-Югра ще постигне още много",  казва в Сургут Алексиев и продължава: "В кариерата си както на клубно,  така и на национално ниво имам 11 загубени полуфинала, но това не ме  разстройва. Напротив. Все пак не всеки отбор може влезе в Топ 4 в  подобна конкуренция.

В Русия първенството е много трудно, всеки мач е  тежък, няма слаби отбори. Играчите, които идват тук не трябва да  разчитат на миналите си постижения, а търпеливо да работят, да играят  и да се доказват. Много съм доволен от времето, което е прекарах в  Газпром-Югра. Тези 4 години ме вкараха в нова орбита и израстнах. Сега  идва нов етап от кариерата ми, имам планове, но не искам да ги  споделят. В момента казвам "сбогом" Сургут”, споделя още Тодор.