Продължават спекулациите с бъдещето на Матей Казийски.

След като в неделя в Италия се „сбогуваха” с волейболист №1 на Европа, информирайки, че е подновил договора си с Динамо (Москва), днес отново на Апенините сайтът volleyball.it публикува интервю с българския национал, в което той казва: „Искам да дойда да играя в Италия. Двугодишният ми контракт с Динамо изтече, но има една допълнителна година като опция, но аз не желая да я ползвам. Искам в Трентино. Не смятам, че трябва да се стига до там, да искам помощ от FIVB да разреши моя случай. Къде ще играя зависи от Славия, тъй като там са правата ми, като млад подписах доживотен договор с този клуб.”

Към момента Матей Казийски не е преподписвал договора си с Динамо (Москва), но и не е взел решение коя оферта ще приеме. За него се борят още Трентино, Лубе Банка Мачерата, а Сислей Тревизо и Копра Пеаченца бяха отхвърлени като варианти.

Президентът на ВК Славия Иван Сеферинов, който държи правата на Матей Казийски разкри защо Тревизо и Пиаченца вече не стоят на дневен ред:

„Не съм се чувал с Матей една седмица. Той сам трябва да определи къде иска да играе. Динамо (Москва) вече заявиха официално пред нас желанието си да го задържи. Казийски трябва да си каже остава или не в Русия и ние ще се съгласим с решението му. Пиаченца искаха да преговарят, Сислей също изявиха желание, но аз им отказах. Не искам да играя ролята на разводач „иди ми-дойди ми” до Варна. В края на седмицата очаквам повече яснота след личния разговор на Матей с наставника Даниеле Баньоли. Тази среща ще бъде решителна. Ако иска, да иска помощ от FIVB за договора си, но трябва да се съобразява със законите и контрактите. Третата година договора с Динамо е дело на Радостин Стойчев. Този договор трябва да бъде развален. Неустойката, която трябва да плати Славия, за да прекрати сделката е 100 000 евро. Лично аз не участвам в подписването на неговия личен договор. Искам и трябва Матей да отиде в силен отбор, а не в слаб, иначе се рискува най-лошото - да му падне името и имиджа на Казийски.”