Навръх 24-тия си рожден ден българският волейболист Константин Митев бе критикуван остро заради уиски. Разпределителят на турския Токан Белдие Плевне обаче получи разрешение по-късно да почерпи съотборниците си с алкохолното питие.

„Не ни разрешават да направим сериозен купон, защото в сряда имаме мач с Галатасарай. От магазина взех торта, сладкиши, турска баклава и други неща, за да почерпя. Ще изпием и по 1 чашка уиски за здраве. То не ни е разрешено, шефовете много ни се скараха, но след като казахме какъв е поводът, след като се разсърдиха, ни позволиха, но само за днес. Забранени са ни бира, цигари и алкохол. Тук в Токат няма развлечения, заведения и дискотеки, странно е, но свикнахме” каза пред Гонг от Турция Митев.

Бившият плеймейкър на Славия, Марек Юнион Ивкони, Левски Сиконко и Пирин (Разлог) разказа още любопитни неща около живота си в 113-хилядния град Токат. Ето избрани моменти от отговорите му:

„Млад се чувствам, вече на 24 години. В Турция ми е приятно. Пожелавам си само много здраве, другото мога сам да постигна с малко късмет. Вървя по правилния път.”

„Токат е стар град. Построиха ни къща с 9 стаи, перално и масажно отделение. Хранят ни и сме доволни от условията. Баклавата е уникална с невероятен вкус, най-добрата на света. Вкусно ни е тук. Имаме обаче доста много забрани в клуба – алкохол, цигари, дори да се разхождаме с къщи гащета. „

„Забранено ни е да поглеждаме жените тук, а камо ли пък да заговориш някого. Абсолютно нищо общо няма с Европа. Ние сме и най-отдалечени от другите отбори. До Измир пътуваме 16 часа с автобус, най-близо ни е Анкара – 7 часа. Съотборниците ни помагат – предупреждават ни със забраните и т.н.”

„С дългогодишната ми приятелка Биляна Мартинова (заедно с близначката си Габриела участваха във второто издание на Сървайвър) поддържаме трудно връзка. Емоционално сме заедно, но е тежко. Само сутринта ме честите празника, по-късно чакам да ми звънне.”

„Още нямам никакъв подарък. Миро Градинаров само ми обещава и говори за някакви, но аз не настоявам за подаръци. Искам само да си изкараме приятно с момчетата на рождения ми ден.”

„В Турция сме много българи. Нашият тим е напред в класирането и смятаме да останем там. Със съотборника ми Мирослав Градинаров сме приятели от години. Токат Беледие Плевне е най-младият отбор в Турция. Треньорът ни е добър, всички други клубове ги е страх от нас. Въпреки че съм разпределител, треньорът ми ме задължава и да атакувам. Казал ми е да правя каквото си искам и да затруднявам противника по всякакъв начин.”

„Много бях разочарован от националния отбор, изпатих си. Всеки има мечта да играе в националния отбор, дано някой ден стане. Новият треньор Силвано Пранди е голям специалист. Подкрепям БФВ за избора на чужденец за селекционер.”

„Преди 8 години когато бях в Галатасарай бях малък и исках да си взема турски паспорт, но сега е различно. Сега ще играя срещу тях. Предния ни мач бе драматичен – загубихме в Анкара от Малийе с 2:3, като съдията непрекъснато показваше жълти картони. Само да го погледнеш и вдигаше картон. Беше ката в Разлог или Кърджали. С другите българи се чуваме доста често, виждаме се, когато можем.”

„Турското първенство е страшно силно – половината от тима на еврошампиона Испания е тук, има 3-4 олимпийски шампиона от тима на САЩ, Грушка и много други са тук. Всички клубове са класни. Публиката обаче е като на театър. Само нашата е като тази на Разлог – 40-50 наши привърженици викат като за 500.”