Новият - стар шампион на Италия е Сислей Тревизо. Миналогодишният първенец на Европа надигра и в третата финална среща Копра Пиаченца и спечели титлата след 3:0 победи.

Снощи като домакини възпитаниците на Даниеле Баньоли пред 5200 зрители победиха тима на българите с италиански паспорти с 3:0 гейма (25:19, 25:21, 25:16). Първите мачове Сислей взе с 3:1 и 3:2 гейма.

Това бе 9-ти трофей от Скудето във витрината на тима от Тревизо.

Така Христо Златанов, Венцислав Симеонов и компания останаха със сребърните медали в Серия А1, но догодина за първи път ще участват в Шампионската лига.

Двамата натурализирани българи започнаха отново като титуляри снощи. Венци Симеонов реализира 13 точки, а игралият само в първите два гейма Христо Златанов се отчете с 2 точки.

За най-полезен играч в срещата бе избран либерото на победителите Алесандо Фарина, а Алесандро Фей завърши със 17 точки.

Това бе последен мач на Даниеле Баньоли начело на Сислей, тъй като жененият за българка специалист от следващия сезон ще бъде наставник на руския Динамо (Москва). От радост Фей и Чизола вкараха под душа в съблекалнята един от президентите на клуба, а Баньоли също не може да се скрие от шампанското. Валерио Вермильо и Самуеле Папи бяха най-развълнувани от спечелването на 9-та титла и останаха дълго обградени от феновете.