Старши треньорът на Трентино Диатек (Тренто) Радостин Стойчев изрази задоволството си от победата на трентинци с 3:1 при гостуването на Модена в третия финален мач от плейофите за титлата в италианското първенство по волейбол. Модена води с 2:1 успеха, но четвъртата среща между двата състава ще се проведе в "Пала Тренто". 

"Горд съм с момчетата. Преодоляхме много трудности през сезона, справяме се с тях и сега. Победата е важна за нас, но Модена все още води в серията. Спечелихме още една възможност да играем у дома пред собствена публика", заяви Радостин Стойчев. 
Нападателят на гостите Матей Казийски, който отбеляза 18 точки за победителите, също е щастлив от успеха на Тренто. 

"За щастие не бях в тежест на отбора. Може би всички в Модена бяха малко изненадани, че бях на различен пост", каза Казийски, който игра на поста диагонал в третия мач от финалната серия. Симоне Джанели, съотборник на Казийски, похвали бившия български национал. 

"Матей е шампион. Може да играе на всички позиции. Ще играе там, където го поставят. Да играеш в един отбор с него е много лесно", каза 19-годишният италиански национал Джанели. Четвъртата среща между Тренто и Модена е на 25 април./БТА