Старши треньорът на Итас Диатек Тренто Радостин Стойчев изрази огромната си радост от спечелването на волейболната шампионска титла на Италия.

На финала в Серия А1 европейският и световен клубен шампион надигра Бре Банка Ланути Кунео на Владимир Николов с 3:0 (25:13, 25:22, 25:9).

Шампионският трофей е втори в историята на отбора от Тренто, където играят цели трима българи - Матей Казийски, Цветан Соколов и Валентин Братоев.

„Горд съм с отбора, запалянковците и целия клуб. Посвещавам днешния триумф на майка ми и президента на клуба Диего Мосна”, заяви Радостин Стойчев след финала.

„Играх срещата предварително в главата си. За нас бе важно да се представим по различен начин от трите финала, които вече бяхме загубили от Кунео. Имахме сложната задача да бъдем аутсайдери в решителния сблъсък, след като бяхме доминирали през сезона. Справихме се и това ме прави изключително щастлив”, каза още Стойчев.

Казийски беше титуляр за Итас Диатек и завърши с 13 точки. Най-резултатен в срещата бе неговият съотборник Ян Щокър с 21 точки.
Капитанът на българския национален отбор Владимир Николов започна в титулярния състав на Кунео и реализира 6 точки.