Малко след като изведе тима си Тренто до шампионската титла в Италия, Радостин Стойчев сподели първите си впечатления пред Гонг. Дебютантът в Серия А1, извоювал златните медали, определи отличието като изстрадано. На фона на празнуващите фенове, първият български треньор, триумфирал на Апенините, не пропусна да отбележи, че трудното тепърва предстои и че е горд с тима си. След Славия в България и Динамо Москва в Русия, този сезон Стойчев като старши треньор, заедно с още четирима родни играчи, спечели редовния сезон в Серия А1 и самата шампионска титла. Той с огорчение сподели, че у нас има много хора, които завиждат и злословят, но сега те са били опровергани. Стойчев посвети медала на майка си, която почина миналата седмица.

„Доволен съм тази вечер от резултата, който постигнахме. Радвам се, защото този резултат е плод на много труд, много усилия и много нерви. Щастлив съм не само за себе си, но и за останалите българи в отбора,” започна Радо Стойчев пред Гонг.

„Да си №1 в Италия не е лесно, но си заслужава да се изпита това чувство. Много е трудно, защото първенството е тежко и страшно изравнено. Искам да посветя този златен медал на майка ми, която почина преди една седмица и много ми липсва. За съжаление в България има много хора, които не ни повярваха в началото на пътя ни в Италия. Има много скептици и хора, които завиждат. За всичко това ми е много мъчно, защото според мен не трябва да бъде така. Но пък доказахме на всички тези хора, които изсипаха толкова негативни неща по наш адрес, че не са прави. Затова тази победа е доста изстрадана за нас. Доволен съм от всички. Момчетата спечелиха, защото бяха страхотен отбор и страхотна група, вложиха много труд и много усилия, това им се реваншира в края на годината. Не бих искал да отличавам единици, наистина всички бяха фантастични и заслужиха това първо място. Следващият връх, който искаме да покорим безспорно е Шампионската лига, в която ще участваме догодина. Въобще няма да е лесно, ще бъде много трудно, но това е следващата ни цел. Оттук нататък ми предстои още много повече работа и труд, защото няма да бъде лесно де затвърдим тези си позиции. В момента на централния площад в Тренто има над 5-6 хиляди човека, които подскачат и викат. Не, не, хората са много повече! Целият град празнува!” каза още треньорът на Итас Диатек Тренто – шампион на Италия Радостин Стойчев.