Старши треньорът на Трентино Радостин Стойчев заяви, че отборът, на който той е наставник, няма договор и официално споразумение с национала Матей Казийски, въпреки желанието на неговия щаб да го привлече.

„Битка за Матей няма. Знаете, че той е обвързан с Динамо Москва. Говорих и с него и с Баньоли, който най-вероятно е дошъл, за да го убеди да остане в руския тим. Всичко останало е спекулации.”, каза волейболният специалист.

„Матей нито ще подпише, нито има намерение да стори това, с които и да било клуб, преди да прекрати отношенията си с Динамо. Абсолютни спекулации са това, че той ще остане аут за една година заради контракт с друг отбор. Всеки клуб, който има пари и амбиции иска да вземе Казийски в своя състав. Нормално е – той е най-популярният и най-добрият. Аз доколкото разбрах той иска да се присъедини към нашия отбор, но няма никакви официални договорки с него”, добави треньорът на Трентино.

Според Радо Стойчев българският национален отбор ще се наложи над Китай без особени проблеми в мача от Световната лига тази вечер: „Очакванията ми са за категорична победа на нашия отбор. Единственото нещо, което може да е проблем е подценяването.”