„Влязохме дълбоко в историята на волейбола”, заяви треньорът на Тренто Радостин Стойчев след третата поредна световна титла на италианския тим.

На финала на световния клубен шампионат в Доха (Катар) по традиция пълният с българи Трентино победи полския Ястржебски с 3:1 (29:31, 25:16, 25:11, 25:16).

Бронзовите медали спечели руският Зенит Казан, който в малкия финал надигра бразилския СЕСИ също с 3:1 (19:25, 25:20, 25:23, 25:23).

Тренто стана единствения отбор, който е печелил клубния шампионат на планетата три пъти. Стойчев, който е наставник и на националния ни отбор, похвали играчите си, сред които Матей Казийски и Цветан Соколов, и посвети победата на града Тренто.

„Да спечелим тази титла три пъти подред просто не е за вярване. Поради тази причина, наистина вярвам, че влязохме дълбоко в историята на волейбола”, сподели Радо Стойчев.

„Искам да посветя успеха на града Тренто, защото тези успехи са за всички в него. След първия гейм изисках от тима да не губи кураж и да продължи да мисли за мача, защото нещата не са толкова лошо. След това представихме отлична игра, за да заслужим титлата”, добави българският специалист.