Волейболният ни национал Евгени Иванов ще носи специална шина на ръката си в следващите шест седмици. Центърът получи разкъсване на сухожилие на показалеца на дясната ръка. Пушката категорично е отказал оперативна намеса и сега трябва да носи специална стегната шина непрекъснато в следващите 40 дни. Контузията няма да му попречи да започне подготовка с националния отбор, защото може да играе със шината.

Другата новина около Евгени Иванов е, че по всяка вероятност ще продължи договора си с полския си клуб Ястрежебски Вийгел. Контрактът зависи от решението на Полската волейболна федерация за броя чужденците в един клуб, но шефовете на тима имат желание да го задържат в редиците си. Този сезон съставът завърши на 4-то място в полското първенство, игра финал за Купата на страната и участва в евротурнирите.

„По време на втория мач за 3-4 място при скачане на блок, играч на съперника ме удари с ръката си директно в пръста и се получи разкъсване на сухожилието на показалеца на дясната ми ръка. Контузията не е много страшна, но е дискомфортно, защото трябва да се носи 6 седмици шина, за да се залепи отново мястото. Другият вариант е оперативна намеса, която аз отказах. Според мен е въпрос на време да спадне отока и като се върже шината ще мога да играя. Разговарях президента на клуба и той иска да остана в тима. Доволни са от мен, сега всичко зависи от решението за бройката на чужденците в полското първенство. Федерацията не е излязла с решение, но ако се запази настоящата квота, ще играя и догодина в Ястрежебски Вийгел. Днес имахме персонални срещи в ръководството и те ми дадоха висока персонална оценка. Събирам си багажа и утре сутринта с кола потеглям към България” сподели пред Гонг от Полша Пушката.