Българският волейболист Евгени Иванов – Пушката заедно със своя СКРА (Белхатов) спечели титлата на Полша вчера в пети решителен мач срещу Ястрежебский (Вийгел) на Николай Иванов. И двамата българи бяха титуляри за своите отбори. Пушката направи и златен дубъл в Полша, след като по-рано взе и Купата на страната.

„Градът е малък и живее за волейбола, в момента е невероятно шоу,” заяви Иванов за Гол линия часове след триумфа. Пушката разкри, че най-вероятно ще остане в СКРА и през следващия сезон, като в неделя той ще има среща с ръководството, за да се уточнят всички детайли.

„В Полша всички са много запалени по волейбола, тук този спорт е наравно с футбола по популярност. Поляците са почти като българите и не чувствам разлика, не чувствам такава носталгия,” разказа за държавата, в която играе Евгени Иванов.

„Аз бях дал съгласието си да бъда включен в състава на националния за финалите на Световната лига, но не знам защо не попаднах там. Ако има нужда от мен за Европейското първенство, може да се върна и да помогна с каквото мога,” каза отказалият се от националния отбор през миналата година български волейболист.

„Тук в Полша дъщеря ми на моменти е дори по-известна от баща си,” завърши шеговито Пушката, разказвайки за малката си дъщеричка, която вече е любимка на всички в Белхатов.