Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Силвано Пранди загуби личното си дерби в Италия. Професора и помощникът му Камило Плачи претърпяха загуба начело на новия си тим Модена от клуба, който водиха до миналата година в Серия А1 Кунео сега с наставник Алберто Джулиани.

В първа среща от 8 кръг на италианското волейболно първенство Модена посрещна Кунео и записа второ поражение от началото на сезона. Играчите на Пранди бяха надиграни от Владимир Николов и компания с 3:0 гейма (28:26 28:26, 25:18) пред 3200 зрители. Капитанът на България реализира 16 точки (61%атака, 2 блокади) за Кунео в мача срещу бившия си клубен и настоящ национален треньор. За Модена Анхел Денис по традиция бе най-резултатен, този път с 15 точки.

Пранди и Модена обаче остават пред Кунео в класирането защото имат точка повече, а и са с мач по-малко. Преди останалите срещи от 8-мия кръг в Серия А1 лидер е Тренто на Радостин Стойчев, Матей Казийски и Цветан Соколов с 18 точки, следва Модена със 16, Кунео е трети с 15.