След две поредни загуби Силвано Пранди изведе тима си Кунео до победа във волейболна Италия. Новият национален треньор на България записа пети успех в Серия А1, след като би настоящия шампион на Апенините Тренто, воден от Радостин Стойчев. Успехът с 3:2 гейма (25:22, 22:25, 22:25, 25:18, 16:14) дойде пред 3200 зрители в залата на Кунео след 107 минути игра.

За домакините Владимир Николов започна като титуляр и реализира 16 точки, а за най-полезен играч бе избран Франческо Фортунато, който постигна 13 точки (7блокади, 67% атака).

За Тренто най-резултатен бе Матей Казийски с 18 точки, Краси Стефанов влезе като резерва за малко в първия и четвъртия гейм, и остана с една точка.

Тренто имаше аванс през първата част, но след поредица от грешки, Кунео успя да обърне и да вземе гейма с 25:22. Радостин Стойчев смени разпределителя си Никола Гърбич с другия Лукаш Зугадло, това даде резултат и шампионите взеха две поредни части. В четвъртата обаче плеймейкърът контузи кръста си и при връщането си на полето Гърбич просто нямаше необходимия ритъм на игра. В тайбрека Казийски и компания водеха, но заради не достатъчно съсредоточената си игра, Кунео пак направи обрат. Последната точка в сблъсъка дойде след отсъждане на втория съдия – пристъпване на Висото под мрежата, а това означаваше 16:14 за Кунео.

Проблемите в състава на Стойчев сега са няколко – Зугадло вече е с контузия в кръста, Риад не е в групата заради здравословни проблеми, Леандро Висото не бе тренирал първите три дни от седмицата заради болки в рамото.

В Тренто очакват решението вече на втора инстанция по евентуалния трансфер на Цветан Соколов в клуба. Това може да стане в началото на месец декември.

Вече пък изтече официалната дисквалификация на кубинеца Османи Хуанторена Портуондо от две години заради употреба на допинг през 2006 година. От Тренто са изпратили необходимите документи за картотекирането му до кубинската волейболна федерация, но отговор така и няма да този момент. При липса на такъв президентът Диего Мосна и неговият екип възнамерява да стартира процедура в FIVB.