Българските волейболисти Иван Колев и Смилен Мляков отново имаха основен принос за успеха на иранския си тим Абу Мюслем като домакин срещу един от най-силните отбори в групата Калех Амол.

Армейците за пореден път показаха класната си игра и успяха да донесат победа с 3-1 гейма за Абу Мюслем в мач от четвърти кръг на Иранската супер лига.

Въпреки, че домакините започнаха силно, гостите от Калех Амол успяха да спечелят първия гейм с 20:25. Абу Мюслем обаче бяха категорични в следващите три гейма, в които се наложиха с по 25:19.

Българите отново бяха сред най-резултатните в срещата. Иван Колев отбеляза 13 точки като завърши с 68% ефективност в атака и 75% добро посрещане, а Смилен Мляков записа 14 точки (10 атаки и 4 блока).

В неделя Колев и Мляков излизат срещу отбора на Гомбат, в който се състезава друг български волейболист Николай Найденов, за да изиграят отложения мач от първия кръг на Иранската волейболна лига. В последната си среща, Гомбат допуснаха загуба като домакини с 2-3 гейма от Персполис Техеран.