Руският волейболен шампион Локомотив Новосибирск, който е воден от Пламен Константинов, започна със загуба във втория турнир от Група Е на Шампионската лига. Тимът на Константинов нямаше никакви шансове срещу италианския гранд Итас (Тренто) и отстъпи с 0:3 (19:25, 20:25, 15:25) в среща, играна във вторник вечерта в зала „Цепелин КАТ Хале А1“ във Фридрихсхафен (Германия).

След като домакините от Фридрихсхафен бяха принудени да пропуснат турнира заради много случаи на коронавирус и присъждане на служебни загуби, Локомотив е на второ място във временното класиране с 2 победи, 3 загуби и 7 точки, с което запазва реалистични шансове за продължаване напред към 1/4-финалите на ШЛ като един от трите най-добри втори отбори от всички групи.

Трентинци пък вече и на практика се класираха за елиминациите на най-престижния евротурнир, като са еднолично начело с 5 победи от 5 мача и 14 точки.

В сряда (10 февруари) Тренто ще играе срещу третия отбор от групата - чешкия ЧЕЗ Карловарско (Карлови Вари), който вече няма шансове за продължаване напред. Срещата е отново от 18,00 часа българско време. Локомотив пък ще излезе срещу чешкия тим в четвъртък (11 февруари) по същото време в търсене на задължителна победа.

Най-резултатен за Локомотив бе сръбският диагонал и национал Дражен Лубурич с 13 точки (1 блок и 41% ефективност в атака), а Марко Ивович добави още 10 точки (1 ас, 47% ефективност в атака и 71% позитивно посрещане).

За Тренто над всички отново беше Нимир Абдел-Азиз със 17 точки (3 аса и 70% ефективност в атака) за победата.