Пламен Константинов бе нареден сред героите в първата половина на руското волейболно първенство Суперлигата, съобщава Советский спорт, цитиран от официалния сайт на БФВ. 
В него се посочва, че селекционерът на мъжкия национален отбор на България е успял да извлече максимума спрямо ресурсите на водения от него Локомотив Новосибирск.

"Бюджетът на клуба е наполовина в сравнение с това, което беше преди две години. Миналия сезон например Андрей Воронков не успя да се справи с рязкото съкращаване на финансирането и отборът завърши 6-ти. Тогава на мястото му дойде Константинов", се посочва в статията. 

"Българският специалист е добре запознат със Суперлигата. Той се прояви отлично в Газпром, а след това и в Губерния, който бе принесен в жертва на местния баскетбол от ръководството на Нижгородска област. В резултат на това тимът още не е изплатил всичките си задължения", се казва още в материала.

"Всеки волейболист, работил с Пламен, говори за него едва ли не с възторг. В Локомотив той превърна бившите си играчи Сергей Савин и Николай Павлов в нови боеспособни единици. Клубът напълно заслужено е сред лидерите. Треньорът на "железничарите" постигна забележителен баланс във всички линии. И нищо чудно накрая отборът да стигне до финала", допълва руското издание.

Любопитен факт е, че Константинов е единственият селекционер, който е попаднал в класацията. Останалите са състезатели - Максим Михайлов Зенит, Алексей Вербов Зенит, Никита Алексеев Нова, Роман Порошин Белогорие, Павел Панков и Виктор Полетаев Кузбас и Виталий Василев Нефтяник. /БГНЕС