Селекционерът на България Камило Плачи изгледа на живо играта на Данаил Милушев в неделя. Новият старши треньор на националния ни отбор по волейбол бе на мача на Сора, който бе загубен от домакините с 1:3 гейма от Чита ди Кастело. Българският диагонал в тази среща се отчете с 15 точки (2 аса и 3 блокади) и бе най-резултатен за отбора си. Дани Милушев бе включен в разширения състав на Плачи за националния ни отбор за 2013 година. Заедно с него на този пост са заявени Боян Йорданов и Цветан Соколов.

Сезон 2012/2013 Данаил Милушев играе за Глобо Банка Популаре дел Фрузинате Сора. Там 200-сантиметровият българин носи №11. Това е трети пореден сезон за него в Италия, като последните два бе в тима на Кастелана Гроте – първо в Серия А1, а после и в Серия А2.

„Аз съм в тази зала и на този мач защото един от волейболистите на Сора е включен в националния отбор на България. Следя и гледам на живо българските играчи зад граница. Доидох сега да се видя с Данаил Милушев и да поговоря с него. Сега съм за 10-тина дни в Италия, след това се насочвам към Франция, а в средата на февруари ще се върна в България. Милушев бе включен в разширения състав от играчи за националния отбор на България за 2013-та. До месец - месец и половина ще взема окончателно решение за състезателите. Затова сега наблюдавам всички български волейболисти. Милушев е добър играч и е под наблюдение", каза след мача Камило Плачи пред местните медии.

Сора е на трето място в класирането в Серия А2 след загубеното дерби в 17-тия кръг.