Българският национал Розалин Пенчев изигра страхотен мач срещу световния клубен шампион за 2015 и 2016 година Сада Крузейро (Бразилия).

22-годишният посрещач бе най-резултатният волейболист на аржентинския Боливар при драматичната загуба с 2:3 (-22, -14, 23, 19, -15) гейма във финала на турнира за „Купа Боливар“. Пенчев, който е възпитаник на школата на пловдивския Виктория Волей, завърши двубоя със 17 точки (68% ефективност в атака). Повече от него във финала записа единствено звездата на бразилците Евандро, който приключи с 18 точки (1 ас, 4 блока и 38% ефективност в атака).

Преди това отборът на Боливар постигна две победи в турнира, надигравайки Куидат волей с 3:0 и SESC Рио де Жанейро с3:1 (с четирима бразилски национали в състава си). В тези двубои Розалин Пенчев отбеляза съответно 19 и 15 точки.

„Съотборниците ми са страхотни позитивни хора и абсолютни професионалисти, които създават перфектна среда за работа с настроение. Боливар е клуб с големи традиции и аз съм много щастлив да работя с този екип и треньор. Всички разчитат много на мен и се радвам, че мога да бъда полезен и да допринасям за добрите резултати на отбора в бъдеще“, заяви за официалния сайт на Виктория Волей (Пловдив) Розалин Пенчев.